Curcan umplut cu ficat si carnaciori

Printeaza

Curcan umplut cu ficat si carnaciori din: curcan, ficat, carnaciori.

Ingrediente:Curcan umplut cu ficat si carnaciori

  • 1 curcan mai mare (4-5 kg)
  • 350 g ficat de gâscă îndopată
  • 200 g cârnăciori
  • coşuleţe umplute cu ciu­perci, salată verde, ouă fierte tari şi aspic

Mod de preparare:

Curcanul bine curăţat şi spălat, aşezat pe o tavă, se pune la cuptor cu foc moderat, pentru 2 ore. Când s-a rumenit frumos şi s-a răcit, scoateţi-i pieptul şi umpleţi acest gol cu o tocătură din ficat amestecat cu cârnăciori sau cu şuncă de pasăre.

Tăiaţi pieptul de curcan în felii subţiri, puneţi-le peste amestecul de tocătură şi daţi-le la frigider.

Când s-au răcit, glasaţi-le cu unt combinat cu aspic. Puneţi curcanul pe un platou mare, garnisiţi-l cu castane, cârnăciori şi coşuleţe umplute cu ciuperci.

Separat, aduceţi pe masă salată cu ouă tocate.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.