Curcan umplut cu castane

Printeaza

Curcan umplut cu castane din: curcan, ceapa, costita, unt, sare, castane, ou, franzela, verdeata, cimbru, piper, menta.

Ingrediente:Curcan umplut cu castane

  • 1 curcan de 3-4 kg
  • 2 cepe
  • 100 g costiţă
  • 2-3 linguri cu unt
  • sare
  • 10-20 castane comestibile
  • măruntaiele curcanului (inimă, pipotă, ficat)
  • 1 ou
  • 1 felie de franzelă
  • verdeaţă tocată
  • cimbru sau piper
  • mentă

 

Mod de preparare:

Pregătiţi pasărea şi, când aţi golit-o, puneţi deoparte măruntaiele, spălaţi cu multă apă, săraţi puţin pe dinăuntru şi pe dinafaraă.

Depărtaţi pielea pieptului, ungeţi carnea cu unt, condimentaţi cu un amestec de sare, piper, mentă fărâmiţată şi cimbru.

Ungeţi pasărea cu untul rămas.

Pregătiţi umplutura: tocaţi ceapa, măruntaiele, verdeaţa şi strângeţi totul în castron adânc. Amestecaţi cu 1 felie de pâine fărâmiţată, verdeaţă tocată, 1 ou, cimbru, sare şi piper.

Spălaţi castanele şi puneţi să fiarbă 20 min în apă clocotindă.

Scurgeţi apa, curăţaţi castanele de coajă şi tăiaţi în bucăţi mari miezul. Puneţi castanele în castronul cu umplutură, frământaţi cu mâna 1-2 min, apoi umpleţi curcanul. Puneţi 1 felie de pâine (pe care o aruncaţi când friptura este gata) la mărgineai pieptului ca să nu curgă umplutura, sau strângeţi marginile cu aţă curată.

Aşezaiţi pasărea în tavă mare de friptură, în care aţi pus 1 cană cu apă şi cimbru sau boab»e de piper. Frigeţi la foc potrivit 3-4 ore (atâtea ore câte kilograme are pasărea),, scoateţi friptura pe un platou mare.

Porţiomaţi pasărea cât este caldă, serviţi cu umplutura alături, lângă pâine de casă şi viin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.