Curcan cu legume la tigaie

Printeaza

O reteta de curcan cu legume la tigaie din: ceapa, foaie de dafin, cuisoare, pulpe de curcan, smantana, sare, lamaie, salata, patrunjel, sunca afumata, ulei de rapita, mazare si unt.

Ingrediente:Curcan cu legume la tigaie

  • 3 cepe
  • 1 foaie de dafin
  • 2 cuisoare
  • 1,2 kg pulpe superioare de curcan (cu oase, fara piele)
  • 150 ml smantana
  • sare
  • 1 lamaie
  • 1 salata mica
  • 1 legatura patrunjel
  • 80 g sunca afumata (kaizer)
  • 1 lingura ulei de rapita
  • 400 g mazare congelata
  • 1 lingura unt

 

Mod de preparare:

Impănaţi o ceapă cu foaia de dafin şi cuişoarele. Fierbeţi carnea în 4 l de apă împreună cu ceapa timp de 2 1/2 – 3 ore. Indepărtaţi carnea de pe oase şi tăiaţi-o cuburi. Bateţi smântână bine şi lăsaţi-o să se răcească.

Spălaţi lămâia, stergeti-o, radeti-i coaja si colectati-i sucul. Pregatiti salata si taiati-o fasii. Tocati patrunjelul. Scoateti ceapa si tocati-o marunt, la fel si sunca afumata. Prajiti carnea pe ambele parti in ulei si scoateti-o pe o farfurie.

Puneti intr-o tigaie sunca, ceapa, mazarea si untul si caliti-le putin. Presarati-le cu faina, stingeti-le cu sucul de lamaie si lasati-le circa 2 minute sa fiarba incet. Luati-le de pe foc. Adaugati carnea, salata, patrunjelul si smantana.

Condimentati mancarea cu sare, piper si coaja de lamaie. Ornati-o dupa cum doriti.

Curcan cu legume la tigaie

Curcan cu legume la tigaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.