Curcan la frigare cu garnitura de cartofi pai

Printeaza

Curcan la frigare cu garnitura de cartofi pai din: curcan, sare, piper alb, unt, cartofi, ulei, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 1 curcan de circa 3,500 kg
  • sare
  • piper alb
  • 80 g unt sau ulei
  • 400 g cartofi
  • ulei pentru prăjit cartofii
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Curcanul se spală bine, se usucă cu un şervet, se dă sare şi piper alb şi se înfige pe o frigare solidă de metal.

Se frige la jeratec învîrtindu-se încet circa 2 ore. Pe parcurs se unge cu unt sau ulei.

Cînd este rumenit se taie cit este nevoie şi se aşază pe platou garnisit cu cartofii pai şi verdeaţă.

 

Pofta buna!

 

 

Curcan la frigare cu garnitura de cartofi pai

Curcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin

Curcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, curcan, lamaie, ceapa, vin, ulei de masline, cimbru, bacon si carnaciori. Ingrediente: 75 g unt, la temperatura camerei 1 lingura rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat, tocat 1 catel de usturoi, zdrobit coaja de la 1 lamaie […]

 

Curcan la cuptor cu ierburi aromatice

Curcan la cuptor cu ierburi aromatice din: curcan, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper, zahar, suc de portocale, merisoare, ierburi aromatice. Ingrediente: 1 curcan de 5 kg 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingurita sare de mare 1 lingurita de piper pentru glazura: zahar, suc de portocale, merisoare 1 cana supa de […]

 

Ficăţei de curcan la cuptor

Ficăţei de curcan la cuptor

O reteta de ficatei de curcan la cuptor din: ficat de curcan, lapte, ulei de masline, otet balsamic, unt, ceapa rosie, sare, susan, coniac, ardei, orez, supa si busuioc. Ingrediente: 500 g ficat de curcan 300 ml lapte 2-3 linguri ulei de masline 2-3 linguri otet balsamic 100 g unt o ceapa rosie sare 100 […]

 

Curcan delicios la cuptor

Curcan la cuptor cu garnitura de castane glasate, telina umpluta cu maruntaie si gogosi de cartofi

Curcan la cuptor cu garnitura de castane glasate, telina umpluta cu maruntaie si gogosi de cartofi Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg 300 g slănină crudă 300 g cartofi 100 g caş­caval sau brînză 3 ouă 150 g făină sare piper cimbru 150 g zarzavat 2 cepe 12 feline potrivite 400 g castane 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Imi place carnea de curcan. Uneori mai mult decat cea de iepure.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.