Curcan la cuptor cu garnitura de cartofi sau varza calita

Printeaza

 Curcan la cuptor cu garnitura de cartofi sau varza calita din: curcan, margarina, sare, piper, cartofi.

 

Ingrediente:

  • 1 curcan  de circa 3—3,500 kg
  • 100 g ulei sau margarină
  • sare, piper alb
  • 20 cartofi săpunari

 

 

Mod de preparare:

Curcanul curăţat, spălat, se şază într-o tavă mai adîncă, se dă sare, piper, se unge toată suprafaţa cu grăsime şi se dă la cuptor moderat circa 2 ore.

Pe parcurs se pun în tavă cartofii. Cînd curcanul este rumenit, se scoate, sa taie bucăţi şi se aşază pe platou cu garnitură de cartofi .

In tavă se mai pune puţină supă şi jiul de friptură şi se face sosul, care se strecoară şi se ser­veşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură. în loc de cartofi se poate servi cu varză călită.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Curcan la cuptor cu garnitura de cartofi sau varza calita

Reteta curcan umplut

Curcan la cuptor cu umplutura de castane

Curcan la cuptor cu umplutura de castane din: prune uscate, coniac, carnati, bacon, castane, mar, lamaie, nucsoara, sare, piper, curcan, grasime de gasca, salvie, bacon, ceapa, morcov, telina, ceapa, carnati, supa de pui, amidon, vin. Ingrediente: Pentru umplutura: 8 prune uscate mari 2 linguri cu coniac 450 g cârnaţi proaspeţi 2 felii de bacon cu […]

 

Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si busuioc

Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si busuioc din: pulpă superioară curcan, usturoi, rozmarin, busuioc, ulei de masline, crutoane, lamaie, ceapă, roşii cherry, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpă superioară curcan 1 căpăţână usturoi 1 crenguţă rozmarin 2 mâini frunze busuioc proaspăt 50 ml ulei de măsline  150 g crutoane 1 lămâie 1 ceapă 200 g roşii cherry 1 […]

 

Reteta zilei: Ciocanele de curcan la cuptor

Ciocanele de curcan la cuptor din: ciocanele de curcan, usturoi, sare, cimbru, coaja de lamaie, piper, ulei de masline, ulei. Poate te itnereseaza si Chiftelute de curcan in sos de cocos Ingrediente: 2 ciocanele de curcan 6 catei de usturoi, decojit 1/4 ceasca de sare 1 lingura cimbru tocat coaja de la 1 lamaie piper […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.