Curcan la cuptor cu cimbru si lamaie

Printeaza

Curcan la cuptor cu cimbru si lamaie din: curcan, unt, cimbru, vin alb, zeama de lamaie.

Ingrediente:Curcan_la_cuptor_cu_cimbru_si_lamaie

  • 1 curcan de 4,5-5 kg
  • 50 g unt
  • cateva crengute de cimbru
  • 150 ml vin alb
  • zeama de la 1/2 lamaie

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 4/180°C. Unge curcanul cu unt, presară sare, piper si cimbru din abundenţă.

Aşaza-l în tava de friptură cu pieptul în jos, adaugă vinul şi 150 ml apă şi apoi stropeşte cu zeama de lămâie.

Dă la cuptor între 2 ore şi 2 ore şi 30 min.

Intoarce curcanul cu pieptul în sus în ultimele 30 min ca să se rumenească.

Este gata atunci când termometrul indică 65°C sau când, înţepat în partea cea mai groasă, zeama scursă este limpede.

Curcan la cuptor cu cimbru si lamaie

Curcan_la_cuptor_cu_cimbru_si_lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.