Curcan in aspic cu legume

Printeaza

Curcan in aspic cu legume din: carne de curcan, lamaie, ceapa, gulie, hrean, mazare, gelatina.

Ingrediente:Curcan in aspic cu legume

  • 2 kg carne de curcan cu os
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • apă
  • 1 foaie de dafin
  • 1 linguriţă sare
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 gulie
  • hrean
  • 200 g mazăre din conservă
  • 2 pliculeţe gelatină

 

Mod de preparare:

Ţii mazărea la scurs.

Pui carnea la fiert, în apă cât să fie acoperită cu trei degete, o spumezi, adaugi legumele, mai puţin mazărea, curăţate şi tăiate, dafinul, apoi sarea. Când apa a scăzut la jumătate, scoţi carnea şi legumele şi adaugi zeama de lămâie.

Dezosezi carnea, o aşezi în bolurile pentru aspic, împreună cu mazărea şi cu legumele rase.

Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj şi o amesteci cu supa, apoi o torni peste carne şi aşezi bolurile la frigider, preferabil peste noapte. Când aduci la masă, răstorni aspicul pe o farfurie.

Serveşti cu hrean proaspăt ras, după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.