Curcan garnisit cu ficatei

Printeaza

Curcan garnisit cu ficatei din: curcan, ficatei de pasare, ceapa, lamaie, ulei, cimbru uscat, tarhon uscat, rozmarin uscat, piper macinat, vin, coniac, apa, supa de pasare, salata verde, sare. fara poza

Ingrediente:Curcan garnisit cu ficatei

  • 1 curcan de 4 kg
  • 7-8 ficatei de pasare
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 lamaie
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • piper macinat
  • 200 ml vin
  • 2 linguri coniac
  • apa sau supa de pasare
  • cateva frunze de salata verde
  • sare

Mod de preparare:

Cureti si speli curcanul, il zvanti, apoi il condimentezi cu sare si piper dupa gust. In interiorul curcanului pui lamaia taiata in sferturi si ceapa intreaga, curatata si spalata. Intr-un castron amesteci jumatate din cantitatea de ulei, ierburile aromatice si condimentele.

Indepartezi putin pielea curcanului, pui sub ea amestecul de ierburi, apoi intinzi pielea la loc. Asezi curcanul intr-o tava mare, il stropesti cu ulei, torni in tava apa sau supa de pasare si vinul. Acoperi tava cu o folie de aluminiu si o dai la cuptor pentru 2 ore, la foc potrivit.

Din cand in cand stropesti curcanul cu sosul din tava. In ultimele 20 de minute scoti folia de aluminiu, adaugi coniacul si lasi friptura sa se rumeneasca deasupra. Cand este gata, asezi curcanul pe un platou, iar in jurul lui pui ficateii de pui prajiti separat si salata verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.