Curcan cu cartofi la cuptor

Printeaza

Curcan cu cartofi la cuptor din: curcan, ulei, sare, piper, cartofi.

Ingrediente:Curcan cu cartofi la cuptor

  • un curcan sau curcă de circa 3-3,500 kg
  • 100 ml ulei sau 80 g margarina
  • sare
  • piper alb (măcinat)
  • 20-25 cartofi săpunari de aceeaşi mărime

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi curcanul (curca), daţi-i sare, piper, apoi aşezaţi-l într-o tavă mai adâncă. Ungeţi toată suprafaţa păsării cu ulei după care puneţi-o cu tavă cu tot la cuptor cu foc potrivit pentru 2 ore.

După o oră de frigere, puneţi în tavă, alături de friptură şi cartofi. Când curcanul este rumenit frumos, scoateţi-l din tavă, tăiaţi-l în bucăţi şi puneţi-le pe platou împreună cu cartofii rumeniţi.

In tavă, turnaţi o cană cu supă limpede şi faceţi un sos împreună cu jiul) din tavă. Aduceţi-l separat în sosieră, la masă şi stropiţi şi friptura.

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • carne de curcă la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.