Curcan cu arpacas

Printeaza

Curcan cu arpacas din: pulpe de curcan, arpacas, ceapa, usturoi, ulei, busuioc, sare, piper.

 

Ingrediente:Curcan cu arpacas

  • 2 pulpe superioare de curcan
  • 1 cană arpacaş
  • 3 căni supă de legume sau de pasăre
  • 3 cepe
  • 3 căţei usturoi zdrobiţi
  • 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • lămâie

 

Mod de preparare:

Speli pulpele, le dai cu sare şi cu ulei, le freci cu o jumătate de lămâie şi le rumeneşti puţin în ulei.

Le scoţi şi le laşi deoparte pe un prosop absorbant.

Speli cepele, le tai mărunt şi le căleşti în puţin ulei încins. Laşi până devine sticloasă şi adaugi usturoiul.

Pui arpacaşul, spălat dinainte, sare, după gust şi aşezi pulpele de curcan. Torni trei căni de supă, adaugi puţin busuioc, acoperi şi dai la cuptor.

Ţii până când arpacaşul absoarbe tot lichidul. Tot atunci va fi gata şi carnea.

Nu e nevoie să amesteci şi nici să deschizi cuptorul. Când serveşti, presari puţin pătrunjel sau busuioc.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Salate usor de pregatit

Salata de arpacas cu branza

Salata de arpacas cu branza din: arpacas, sare, fasole, rosii, usturoi, busuioc, menta, branza, ulei. Ingrediente: 300 g arpacaş 1 praf de sare 150 g fasole verde 600 g roşii tăiate cuburi 2 căţei de usturoi tocati 6 frunze de busuioc 3 frunze de mentă 200 g brânză cottage 6 linguri ulei de măsline   Mod de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.