Curcan ardelenesc

Printeaza

Curcan ardelenesc din: curcan, untura, varza, piper, boia, sare.

Ingrediente:

  • 1 curcan
  • 150 g untură
  • 300 g varză
  • piper
  • boia
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi curcanul, îl speli, îl zvânţi cu ajutorul unui şervet şi îl dai cu un praf de sare, piper şi boia.

Ungi cu untură curcanul şi îl înveleşti în foi de varză acră. Apoi pui curcanul în tavă cu restul de untură încinsă şi-l dai la cuptor.

Il laşi timp de 2-2,5 ore, întâi la foc domol, spre sfârşit la foc iute, întorcându-l din când în când şi stropindu-l cu untura din tavă.

Indepărtezi foile de varză şi laşi carnea să se rumenească timp de 15 minute, apoi serveşti curcanul cald sau rece cu diferite garnituri: cartofi prăjiţi, piure de cartofi sau alte legume, orez fiert, sote de legume.

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Curcan la gratar cu ciuperci

Curcan la gratar cu ciuperci

Curcan la gratar cu ciuperci din: ciuperci, pulpa de curcan, unt, sare, piper, condimente. Ingrediente:  4 bucati pulpa de curcan dezosata 5-6 ciuperci unt sare piper condimente   Mod de preparare: Se spala si se condimenteaza pulpa de curcan. Se incinge gratarul si se pune carnea la fript. Intre timp se curata si se spala […]

 

Piept condimentat de curcan la gratar

Piept de curcan cu mirodenii la gratar

Piept de curcan cu mirodenii la gratar din: piept de curcan, sare, praf de ceapa, chimion, praf de chili, piper negru, boia de ardei, oregano, piper cayenne, ulei de masline. Ingrediente: 2 buc piept curcan, taiat fasii potrivite 1 1/2 lingurite sare 1 lingurita praf de ceapa 1 lingurita chimion macinat 1/2 lingurita praf de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.