Curca umpluta

Printeaza

Curca umpluta

Ingrediente:Curca umpluta

  • 1 curcă mică
  • 1/2 kg umplutură
  • 1 lingură unt
  • apă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Smulgem penele şi pîrlim curca. Apoi scoatem intestinele pe la gît, scoatem

iadeşul (edeşul) şi spălăm bine pasărea. Putem spinteca pasărea pentru umplut şi pe la spinare.

Umplem curca cu tocătură fină pentru cîrnaţi amestecată cu castane, sau cu umplutură de ciuperci amestecată cu găluştele. Intro­ducem umplutura prin aceeaşi deschiză­tură prin care am scos intestinele.

Le­găm pasărea cu aţă, dăm sare, piper şi aşezăm în tavă, apoi turnăm peste ea unt topit şi dăm la cuptor. Cînd începe să se rumenească, adăugăm în tavă apă clocotită şi ţinem în cuptor pînă ce este gata, stropind des cu sucul cărnii.

Nu întoarcem curca cu furculiţa, ca să nu iasă umplutura prin pielea ruptă, ci apucăm cu două degete de un picior şi o răsturnăm pe partea cealaltă.

Cînd curca este friptă, scoatem aţele, o tăiem şi servim bucăţile în sosul cărnii.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • curca umpluta la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.