Curca umpluta
PrinteazaCurca umpluta
- 1 curcă mică
- 1/2 kg umplutură
- 1 lingură unt
- apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Smulgem penele şi pîrlim curca. Apoi scoatem intestinele pe la gît, scoatem
iadeşul (edeşul) şi spălăm bine pasărea. Putem spinteca pasărea pentru umplut şi pe la spinare.
Umplem curca cu tocătură fină pentru cîrnaţi amestecată cu castane, sau cu umplutură de ciuperci amestecată cu găluştele. Introducem umplutura prin aceeaşi deschizătură prin care am scos intestinele.
Legăm pasărea cu aţă, dăm sare, piper şi aşezăm în tavă, apoi turnăm peste ea unt topit şi dăm la cuptor. Cînd începe să se rumenească, adăugăm în tavă apă clocotită şi ţinem în cuptor pînă ce este gata, stropind des cu sucul cărnii.
Nu întoarcem curca cu furculiţa, ca să nu iasă umplutura prin pielea ruptă, ci apucăm cu două degete de un picior şi o răsturnăm pe partea cealaltă.
Cînd curca este friptă, scoatem aţele, o tăiem şi servim bucăţile în sosul cărnii.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- curca umpluta la cuptor