Cupe Paradis
PrinteazaO reteta delicioasa de cupe paradis din: fructe de padure, zahar vanilinat, lapte, gris, zahar, galbenusuri si glazura de gelatine rosie.
- 300 g fructe de pădure congelate
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 500 ml lapte
- 60 g griş
- 80 g zahăr
- 3 gălbenuşuri
- 1 plic glazură de gelatină roşie
Mod de preparare:
Se decongelează fructele. Se pasează şi se adaugă 30 g zahăr. Se prepară glazura, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Laptele se dă în fiert cu zahăr vanilinat; se adaugă grisul, în ploaie. Se dă în clocot, amestecând şi se ia de pe foc. Se înglobează gălbenuşurile bătute în prealabil cu 50 g zahăr; se toarnă la loc în oală şi se bate la foc moale până se îngroaşă.
Nu se lasă să fiarbă! Se lasă să se răcească şi se serveşte în cupe cu glazură roşie. Se ornează cu jeieuri.
Cupe Paradis
Poftă bună!