Cupe dulci

Printeaza

Cupe dulci din: turta dulce, prune uscate, lichior, nuci, frisca, lapte, zahar, apa.

Ingrediente:Cupe dulci

  • turtă dulce
  • prune uscate
  • 100 ml lichior
  • nuci uşor mărunţite
  • 250 ml frişcă

Pentru caramel:

  • 100 ml lapte
  • 300 g zahăr
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 1 lingură apă

 

Mod de preparare:

Prunele uscate le pui la hidratat în apă caldă şi lichior. Pentru caramel, pui zahărul la topit, împreună cu o lingură de apă, la foc mediu şi apoi mare.

Când caramelul are culoarea aurie, torni progresiv laptele şi îl laşi să ajungă la punctul de fierbere. Pui şi frişca lichidă şi mai laşi pe foc maximum 2 minute.

In cupe repartizezi întâi turta dulce, pui frişca bătută, apoi prune bine scurse, caramel şi iar frişcă. Stropeşti cu restul de caramel şi presari nucile.

 

Cupe dulci

Cupe_dulci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.