Cum se scoate toata carnea dintr-un homar intreg

Printeaza

Cum se scoate toata carnea dintr-un homar intreg Se apucă bine homarul, se îndepărtează cleştii în punctul unde ultima articulaţie întâlneşte capul, apoi se răsuceşte coada desprinzând-o de cap. Capul poate fi folosit pentru a obţine supă iar restul pentru diferite retete.

Se ţine coada bine în mână, cu suprafaţa netedă în jos, şi se strânge până se aude o trosnitură. Se deschide carapacea cu ajutorul degetelor mari, apoi se desprinde carnea şi se pune într-un vas.

Rupeţi cele două încheieturi de sub fiecare cleşte şi desprindeţi-i, se poate îndepărta când se mărunţeşte carnea.

Cu ajutorul unei foarfece de bucătărie se taie articulaţiile pentru a apoi, cu ajutorul unui cuţit mare şi  scoateti şi carnea din acestea, greu, spargeţi crusta cleştilor pentru a scoate carnea. In mijlocul fiecărui cleşte se găseşte o membrană care.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.