Cum se prepara tartinele simple

Printeaza

Sunt tartine pregătite uzual cu mezeluri, brânzeturi, peşte sau salate, care nu necesiCum se prepara tartinele simpletă pregătire prealabilă specială pentru folosirea în acest scop. Tartina se realizează prin aşezarea uneia sau mai multor feliuţe (sau bucăţi) din produsul respectiv pe o felie de pâine unsă cu un strat subţire de unt sau margarină.

Dintre cele mai cunoscute şi uzuale tartine de acest fel menţionăm:

  • tartine cu caşcaval;
  • tartine cu brânză (telemea, burduf );
  • tartine cu salam;
  • tartine cu şuncă;
  • tartine cu pastramă;
  • tartine cu carne (feliuţe de friptură rece);
  • tartine cu „paste” gata preparate industrial (pateu de ficat – din conservă, icre, brânză topită ).

La tartinele simple, arta bucătarului se manifestă în special prin modul de ornare şi de utilizare a unor adaosuri picante sau aromate, ca de exemplu: pătrunjel sau mărar tocat mărunt, piper pisat, ienibahar (sau alte mirodenii); sosuri picante; maioneză; murături (feliuţe fine de castraveciori muraţi sau gogoşari acri); salată verde; ceapă tocată fin; usturoi (verde, tăiat, sau feliuţe fine de căţei de usturoi); lămâie (feliuţe fine fără coajă, în special la tartinele cu peşte).

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.