Cum se prepara salata “Boeuf”

Printeaza

Cum se prepara salata “Boeuf”

De cu seară, sau cu câteva ore bune înainte, se pun la fiert legumele proaspete. (Acestea trebuie să fi absolut reci, când le tăiaţi, altfel ele se vor sfărâma şi aveţi neşansa ca totul să iasă ca un piure.)

Cum se prepara salata "Boeuf"Cartofii se spală foarte bine de pământ şi se pun la fiert în coajă. Morcovii se curăţă, se taie felii, pe lung, şi se pun separat la fiert împreună cu ţelina, curăţată şi tăiată rondele, dacă aţi hotărât că veţi pune şi ţelină. Mazărea, dacă este congelată, se fierbe şi ea, în cantitatea dorită, după care se pune la scurs.

Dacă este din conservă, se verifică totuşi dacă este fiartă; dacă nu, se mai fierbe puţin şi se foloseşte tot scursă bine; dacă este moale, tot ce trebuie să faceţi este să o clătiţi cu apă rece şi să o folosiţi.

Cartofii, după ce au fiert şi s-au răcit, se curăţă de coajă se taie felii şi se toacă în formă de cubuleţe. La fel şi morcovii, şi ţelina. Murăturile pe care aţi hotărât că le veţi pune în salată se ţin un timp în apă rece, pentru a nu fi nici prea acre, nici prea sărate, se toacă tot cubuleţe şi se scurg foarte bine.

Carnea se pune la fiert cu amestec de legume din magazin, pentru a căpăta gust (poate fi pusă tot de cu seară sau cu ceva timp înainte, căci şi ea trebuie tocată rece fiind). Dacă folosiţi carne de pasăre, este de preferat să alegeţi pieptul. Este mai slab şi, având în vedere cantitatea de maioneză pe care o va conţine această salată, nu este cazul să mai adăugăm grăsime, folosind carne de pe pulpe, care se ştie că este destul de grasă!

Când aveţi toate ingredinetele tocate, le amestecaţi într-un vas larg, adăugaţi măsline, fără sâmburi, maioneză, în cantitatea dorită, sare, piper, puţin muştar (care, după gust, poate fi şi unul uşor iute), zeamă de lămâie. (Zeama de lămâie îi mai atenuează din „greutate”.)

Nu am prezentat de la început cantitatea de ingrediente, căci acestea se pun în funcţie de câtă salată dorim să iasă.

Un lucru important: nu trebuie să predomine cartofii, deoarece capătă mai repede un gust specific, care va dăuna produsului.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.