Cum se prepara pandispanul

Printeaza

Daca doriti sa faci un tort umplut cu crema preferata sau o prajitura delicioasa si nu va amintiti reteta pentru pandispan, aveti mai jos modalitatea cea mai simpla de realizare a unui pandispan pufos.

Ce trebuie sa retineti la realizarea unui pandispan este ca numarul oualelor va fi intotdeauna egal cu numarul lingurilor de zahar si faina si astfel puteti face un pandispan mai mare sau mai mic fara sa va complicati prea mult.

Cum_se_prepara_pandispanul_08

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • o lingurita praf de copt

 

 

Mod de preparare:

Se separa galbenusurile de albusuri.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, iar apoi se adauga albusurile batute spuma.

Se incorporeaza faina treptat, amestecata bine cu praful de copt.

Se tapeteaza o tava rotunda sau dreptunghiulara cu hartie de copt si unsa cu putin unt.

Cum_se_prepara_pandispanul_03

Se toarna pandispanul si se coace in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru aproximativ 35-40 minute pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt, pandispanul se scoate pe un raft de sarma sa se raceasca.

Cum_se_prepara_pandispanul_06

Pandispanul racit, se taie in discuri egale si se umple cu diferite creme.

Cum_se_prepara_pandispanul_07

Cum se prepara pandispanul

Cum_se_prepara_pandispanul_08

 

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Pandişpan de lămâie cu căpşuni

Pandispan cu mure

Pandispan cu mure din: mure, prune, oua, zahar, faina. Ingrediente: 1 castronel mure 10 prune mari 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli prunele, le scoţi sâmburii şi, dacă sunt prea mari, le tai bucăţele, apoi le presari cu un pliculeţ de zahăr vanilat. Pui […]

Pandispan fraged cu mere

Pandispan fraged cu mere

Pandispan fraged cu mere din: oua, zahar, faina, ulei, mere, pere. Ingrediente: 6 oua 250 g zahar 400 g făina 50 ml ulei 1 plic praf copt 1 kg mere 300 g pere   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Mixezi gălbenuşurile cu sarea, uleiul şi praful de copt. […]

 

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • cum se face pandispanul
  • cum se face pandispanu
  • cum se face pandispan
  • pandispan de cartofi

1 comentariu

  1. Foarte tare, chiar nu stiam de reteta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.