Cum se prepara bulionul de legume

Printeaza

O reteta despre cum se prepara bulionul de legume din: ceapa, cotoare de broccoli, praz, morcovi, telina, dovlecei, ulei de masline, vin alb, apa, ceapa, cimbru, rozmarin, foi de dafin, usturoi si cuisoare.

Ingrediente:Cum se prepara bulionul de legume

  • 2  cepe medii
  • 100 g cotoare de broccoli
  • 250 g praz
  • 300 g morcovi
  • 200 g ţelină
  • 150 g dovlecei
  • 20 ml ulei de măsline extravirgin
  • 250 ml vin alb
  • 3  1 apă
  • 1/2 ceapă friptă pe grătar (sau într-o tigaie, fară grăsime)
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 căţel de usturoi
  • 1-2 cuişoare

 

Mod de preparare:

Curăţă cepele şi taie-le rondele mari. Spală toate legumele şi taie-le bucăţi mici.Inăbuşă ceapa cu ulei şi 1 lingură de apă. Adaugă legumele şi căleşte-le în cratiţa neacoperită.

Toarnă vinul şi lasă-l să se evapore, apoi pune apa.

Adaugă jumătatea de ceapă friptă şi aro­mele, amestecă şi lasă supa să clocotească 30-40 de minute, la foc mediu, îndepărtând din când în când spuma ce se formează la suprafaţă.

Strecoară totul printr-un tifon şi strânge lichidul într-o oală.

Fierbe supa până când sca­de, obţinând la final 1,5 l bulion de legume.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Buna!Multmesc pentru aceasta reteta!Doresc sa stiu daca exista un anume mod de pastrare pentru o perioada de timp mai indelungat?Ex.:La borcan/sticla prin sterilizare?Astfel incat sa o avem la indemana atunci cand avem imediata nevoie,lanumite retete.Multumesc inca o data pentru sfaturi/retete.Va doresc un an mai bun dar obligatoriu sanatos!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.