Cum se prepara bors de casa

Printeaza

Bors de casa din: apa, tarate, malai, paine, leustean.

Ingrediente:Cum se prepara bors de casa

  • 5 litri de apă
  • 500 g tărâţe de grâu
  • 100 g pâine neagră fără aditivi alimentari
  • 3 linguri mălai
  • o legătură leuştean

 

Mod de preparare:

Se face o maia prin umezirea cu apă rece a amestecului format din 250 g tărâţe şi 100 g pâine neagră fărâmiţată. Se lasă timp de 2 zile la dospit, acoperită cu un capac etanş.

După 2 zile, se adaugă restul de tărâţe, cele 3 linguri de mălai şi leuşteanul. Peste acestea se toarnă apa uşor încălzită, cât să acopere două treimi din suprafaţa vasului, de preferat un borcan cu capac.

Vasul cu conţinutul obţinut se păstrează într-un loc călduţ. Se amestecă cu o lingură de lemn de 2-3 ori pe zi.

După limpezire, lichidul se toarnă în recipiente de sticlă şi se păstrează la frigider.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • cum se prepara vafele
  • www ro cm se prepara oua umplute
Sumar
recipe image
Nume reteta
Bors de casa
Autor
Publicat pe

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.