Cum se prepara bors de casa
PrinteazaBors de casa din: apa, tarate, malai, paine, leustean.
- 5 litri de apă
- 500 g tărâţe de grâu
- 100 g pâine neagră fără aditivi alimentari
- 3 linguri mălai
- o legătură leuştean
Mod de preparare:
Se face o maia prin umezirea cu apă rece a amestecului format din 250 g tărâţe şi 100 g pâine neagră fărâmiţată. Se lasă timp de 2 zile la dospit, acoperită cu un capac etanş.
După 2 zile, se adaugă restul de tărâţe, cele 3 linguri de mălai şi leuşteanul. Peste acestea se toarnă apa uşor încălzită, cât să acopere două treimi din suprafaţa vasului, de preferat un borcan cu capac.
Vasul cu conţinutul obţinut se păstrează într-un loc călduţ. Se amestecă cu o lingură de lemn de 2-3 ori pe zi.
După limpezire, lichidul se toarnă în recipiente de sticlă şi se păstrează la frigider.
Pofta buna!





