Cum se prepara aluatul pentru tarte

Printeaza

Cu siguranta va plac tartele, dar mereu sunteti in dificultate atunci cand vine vorba de alegerea aluatului perfect pentru tarta preferata. Ne-am gandit la dumneavoastra si am ales reteta cea mai buna de aluat pentru ca tarta sa va iasa asa cum doriti.

Cum_se_prepara_aluatul_pentru_tarte_07

Cum se prepara aluatul pentru tarte

  • 500g faina
  • 200g unt
  • 200g zahar
  • 2 oua mari
  • un varf de cutit de sare
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Untul se taie in cubulete si se amesteca bine cu zaharul pana se formeaza un amestec neted si cremos. Aceasta operatiune poate fi facuta cu mana sau cu un mixer. Se adauga apoi ouale si se amesteca pana se obtine un amestec omogen. Se incorporeaza faina amestecata cu sare si esenta de vanilie, dupa care se framanta pana ce toate ingredientele s-au combinat.

Cum_se_prepara_aluatul_pentru_tarte_02

Aluatului de tarta i se da o forma de minge, se acopera cu folie de plastic si se tine la frigider timp de 2 ore. Se presara cu faina masa de lucru si se intinde aluatul in functie de forma de tava in care dorim sa coacem tarta.

Cum_se_prepara_aluatul_pentru_tarte_04

Forma de tarta se unge cu unt, dupa care se pune foaia de aluat indepartand aluatul care depaseste forma tavii. Se inteapa cu furculita aluatul pentru tarta. Dupa ce ati urmat acesti pasi, aluatul de tarta este gata pentru a pregati orice fel de tarta doriti si nu mai ramane decat sa preparati umplutura pentru tarta.

Cum_se_prepara_aluatul_pentru_tarte_06

Cum se prepara aluatul pentru tarte

Cum_se_prepara_aluatul_pentru_tarte_07

1 comentariu

  1. Notat!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.