Cum se pregateste iepurele

Printeaza

Cum se pregateste iepurele

Iepurele se agaţă de picioarele de dinapoi în două cârlige distanţate între ele la 16 cm. Se taie pielea în jurul labelor, apoi cea de la încheieturile picioarelor de dinapoi, se trage blana în jos de pe tot corpul, răsucind-o cu părul înăuntru.
Picioarele din faţă se taie de la încheieturi. Se taie urechile, pentru a se putea jupui capul. După jupuire, se controlează să nu rămână păr pe corp. Se spintecă pe burtă în lungul abdomenului, până la piept şi se scot organele cu mare atenţie, pentru a nu se sparge fierea.

Carnea se taie în sferturi sau în porţii (nu se spală decât în locurile unde este murdară) şi se pune la marinat. Blana se presară cu sare, se freacă cu mălai, se întinde pe o scândurică, cu părul în jos, se bate pe margine cu cuie şi se pune la uscat.

Este bine de ştiut că iepurele care se consumă în anul în care s-a născut se ţine un timp mai scurt (câteva ore) în marinată.

Cum se pregateste iepurele

Cum se pregateste iepurele

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • cum se prepara iepurele

1 comentariu

  1. Bine de stiut faza cu iepurele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.