Cum se marineaza carnea de porc

Printeaza

Cantitatea de marinată trebuie să fie suficientă pentru a acoperi carnea. Aceasta se separă de oase, urnele fiind lăsate însă în carne (în cazul şuncii).

citeste si: Taierea, parlirea si oparirea porculuiCum se marineaza carnea de porc

Carnea separată pentru afumare, încă în stare caldă, se freacă cu zahăr şi usturoi zdrobit.

După răcire se freacă cu sare. Se aşază strâns în vas, bucată cu bucatăi, iar deasupra se presară boabe de piper, coriandru pisat etc., câteva foi de dafin şi sare.

citeste si: Cum se prepara sunca prin sarare sau afumare

Vasul se acoperă cu o planşetăi din lemn, peste care se pune o greutate şi se lasă într-o încăţpere caldă, ca să se dizolve sarea, timp de 2-3 zile, timp în care trebuie urmărit dacă sucul care s-a format acoperă! bine carnea. în caz contrar, ea trebuie scoasă zilnic din vas şi rearanjată.

Bucăţile de la fund se pun deasupra, iar celes care au fost sus se pun la fund. A doua zi, totul se repetă îm ordine inversă.

citeste si: Cum se afuma carnea de porc

După alte trei zile, carnea se duce într-o încăpere răcoroasă, dar să nu îngheţe, şi odată la 2 zile se face regruparea după cum s-a arătat.

Dacă se sucul nu este suficient ca să acopere carnea, se pregăteşte saramura astfel: la un litru de apă se pun 120-150 g sare, 5-10 boabe de piper, 2-3 foi de dafiin, o căpăţână de usturoi, 2-3 cuişoare, 10 g zahăr, 100 mii oţet, boabe de ienupăr; se fierb într-un vas emailat timp cde 30-40 minute.

citeste si: Cum se eviscereaza si transeaza porcul

Când saramura s-a răcit, se toarnă peste carne, în aşa fel ca să o acopere. Bucăţile mai mici se marinează în 8-12 zile, cele mari, de 3-4 kg, în 15-20 de zile, iar şunca în 20-30 de zile.

citeste si: Cum se parleste si opareste porcul

La scoaterea bucăţilor de came din saramură, acestea se se spală cu apă călduţă, pentru a se evita apariţia sării deasupra cărnii uscate.

După spălare, se pune la uscat într-un loc răcoros, timp de două zile, după care se poate pune la afumat.

 

 

 


poate iti place si:

Friptura_de_porc_cu_sos_de_prune_uscate_si_merisoare

Friptura de porc cu sos de prune uscate si merisoare

Friptura de porc cu sos de prune uscate si merisoare din: ceafa de porc, prune uscate, merisoare, zahar, faina, ulei, piper, rozmarin, sare. Ingrediente: 600 g ceafa de porc 500 g prune uscate 100 g merişoare 1 lingură zahăr 2 linguri făină 100 ml ulei piper măcinat rozmarin uscat sare   Mod de preparare: Porţionezi […]

 

Friptura de porc cu garnitura

Friptura de porc in sos

Friptura de porc in sos din: pulpa de porc, rosii, usturoi, ceapa, concentrat de pui, ciuperci, vin, unt, patrujel, sare, piper. Ingrediente: 4 felii pulpă de porc 5-6 roşii foarte bine coapte 2 căţei usturoi o ceapă un cub concentrat pui 3-4 linguri ciuperci din conservă 150 ml vin alb 50 g unt pătrunjel sare […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.