Cum să scapi de enterocolită

Printeaza

Cum să scapi de enterocolităDiaree, greață, vărsături, dureri abdominale, febră și frisoane. E foarte posibil să aveți enterocolită. Însă, un diagnostic corect și complet vi-l poate pune doar un medic specialist, așa că ar trebui să-i faceți o vizită.

Cu toate acestea, dacă nu aveți cum să vă duceți la spital, puteți să faceți câteva lucruri care să vă ajute să scăpați de aceste simptome.

În primul rând, nu mai aveți voie să mâncați orce. Treci pe o alimentație bazată pe orez fiert, zeamă de morcovi, carne fiartă. Nu mânca crudități (nici măcar fructe), lactate și prăjeli. Beți multe ceaiuri, multă apă și săruri de rehidratare.

Ce trebuie să facem în caz de enterocolită acută sau cronică:

În primele 2 zile. În această perioadă se ține un regim cu ceaiuri amare, zeamă de orez, supă de zarzavaturi strecurată, sau mere rase.

Din ziua a treia. După primele două zile de la debutul enterocolitei, trebuie să măncați de 5-6 mese pe zi, în cantități mici. Aveți voie să mâncați orez fiert, supă de zarzavaturi, brânză de vacă, sucuri de fructe și legume.

Iată câteva tratamente naturiste pentru această afecțiune:

Infuzia de leuştean, o soluție la îndemână

Infuzia de leuștean este ideală în cazul enterocolitelor. Iată cum se prepară: ai nevoie de 3 fire de leuştean proaspăt, peste care se toarnă 3 căni de apă fiartă. Se lasă 5-7 minute, apoi se strecoară şi se bea câte o cană, cu jumătate de oră înainte de fiecare masă principală a zilei.

Amestec de plante care te scapă de grețuri, vomă și diaree

Un alt leac eficient este și amestecul din cimbru, cimbru, sunătoare, busuioc şi coada calului, în părţi egale. Ia 4 linguri din acesta şi toarnă deasupra 1 l şi jumătate de apă clocotită. Lasă 10 minute la infuzat, apoi strecoară şi îndulceşte cu 2 linguri de miere naturală. Acest ceai se bea pe parcursul unei zile.

Încearcă și apa de tărâțe

Și apa de tărâţe te poate scăpa de simptomele enterocolitei. Cum se preparată acest remediu? Ai nevoie de un pumn de tărâţe şi de 1 l de apă rece. Amestecă ingredientele, lasă 10 ore la macerat, apoi strecoară şi bea, cu înghiţituri mici, pe parcursul unei zile.

 

Articol preluat de aici.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.