Chifle cu somon si omleta de Jamie Oliver: oua, lamaie, chives, smantana, somon afumat, chifle, sare, piper. Ingrediente: oua 1 lamaie taiata in 4 chives tocate marunt 140ml smantana 8 felii somon afumat, 20g unt 4 chifle piper sare Mod de preparare: Bate ouale cu sare si piper. Pune chiflele taiate in doua la […]
Cum s-a transformat Jamie Oliver din bucătar in milionar
PrinteazaJamie Oliver are o avere estimată la 65 milioane lire sterline
Simpaticul britanic, pe care televiziunea l-a transformat într-un star, a dat lovitura: a intrat anul acesta atât în topul bogaţilor, cât şi în cel al filantropilor
Bucătarul alimentaţiei sănătoase, Jamie Oliver, a fost inclus în premieră în Topul 1000 al celor mai bogaţi oameni din Marea Britanie, scrie mirror.co.uk. La 34 de ani, renumitul Jamie are în cont 65 de milioane de lire sterline, echivalentul a 74 de milioane de euro, potrivit topului realizat de Sunday Times.
Devenit star mondial cu ajutorul cruciadelor culinare pe care le-a iniţiat în faţa camerelor de luat vederi, britanicul este şi filantrop. El a făcut, potrivit sursei citate, donaţii în valoare de 2,7 milioane de lire sterline, aproximativ 3,08 milioane de euro, şi figurează pe cea de-a 22-a poziţie în topul donatorilor, după ce a împărţit comunităţii 4,2% din totalul averii sale. publicitate
Cea mai mare parte din aceste donaţii au fost efectuate prin intermediul fundaţiei sale, The Jamie Oliver Foundation.
De altfel, organizaţia s-a implicat în pregătirea profesională a peste 120 de tineri provenind din medii defavorizate, care au beneficiat de cursuri de pregătire în lanţul de restaurante non-profit Fifteen, începând din anul 2002. “Mă simţeam stânjenit de succesul pe care publicul mi l-a adus şi m-am simţit obligat să le dau ceva înapoi”, a spus Oliver la lansarea fundaţiei sale de caritate.
Jamie Oliver – un produs de marketing, cred bucătarii români
Succesul britanicului îl inspiră pe Petrişor Tănase, primul bucătar român devenit star de televiziune. La 51 de ani, el spune că povestea lui Jamie Oliver funcţionează doar pentru că “este una de export”. “În România, condiţiile sunt altele, preţurile sunt mai mici, iar salariile bucătarilor de marcă nu depăşesc 2.500 de euro, spre deosebire de Occident – unde un chef poate încasa şi 10.000 de euro”.
Deşi s-a bucurat de simpatia camerei de filmat, şi a avut nu doar emisiuni cu profil culinar, ci a jucat şi în reclame, Petrişor spune că sumele încasate din publicitate nu sunt cine ştie ce. “Maximum 3000 de euro pentru un spot. E drept, au existat şi propuneri de a filma pentru 500 de euro, dar le-am refuzat”, susţine expertul.
Recunoaşte că televiziunea i-a ajutat în cariera profesională, mai precis “i-a crescut cota”, şi în plus l-a făcut să-şi dezvolte abilităţi şi să dobândească noi cunoştinţe profesionale.
poate iti place si:
Cartofi la cuptor de Jamie Oliver
Cartofi la cuptor de Jamie Oliver din: cartofi, ulei de masline, sare, piper, rozmarin. Ingrediente Cartofi la cuptor: 1 kg cartofi 1 lingură ulei de măsline sare piper 2 crenguţe de rozmarin de pe care ai cules frunzuliţele Mod de prepara Cartofi la cuptor: Spală cartofii şi firbe-i până se înmoaie. Când sunt bine […]
Pofta buna!