Culingioni, cannelloni si alte tipuri de paste

Printeaza

Culingioni, cannelloni si alte tipuri de paste Culingioni – Sunt varianta din Sardinia a binecunos­cuţilor ravioli. Umplutura clasică se prepară din cartofi şi brânză de oaie, aromatizată cu mentă. Se ser­vesc îni sos de roşii.

Cannelloni – Tuburile mari se umplu de obicei cu un amestec de carne tocată şi se pregătesc la cuptor, sub o crustă cro¬cantă de brânză. Se găsesc uneori în variantă prefiartă. Se pot prepara şi în casă, din aluat pe care se aşază umplutură şi se rulează

Cappelletti – Inseamnă, în italiană, „bonetele”. Sunt colţunaşi din aluat cu ou, umpluţi în mod tradiţional cu carne, brânză sau legume.

Marubini – Specialităţi de paste lombarde, din oraşele Mantua şi Cremona, de obicei în formă de floare, umplute cu carne sau brânză şi ou. Se servesc fierte, în zeama lor.

Anolini – Semiluni um­plute cu car­ne sau brân­ză, originare din Piemont. Se servesc în supă de pui sau de vită.

Casoncelli – Cornuleţe din nordul Italiei, mai ales din Bergamo, umplute cu salam, carne de vită şi brânză. Uneori se adaugă bucăţele de pere şi stafide, ceea ce le conferă _ un gust cu to­tul special.

 

 


 

poate iti place si:

Paste cu sos de galbiori

Paste cu sos de galbiori

Paste cu sos de galbiori din: paste, ceapa, ulei, galbiori, cheddar, amidon, lapte, sare, piper. Ingrediente: 375 g paste 1 ceapă mică 2-3 linguri ulei 150 g ciuperci gălbiori 75 g cheddar 1 linguriţă amidon 50 ml lapte sare piper   Mod de preparare: Se amesteda amidonul cu lapte. Galbiorii se curăţă foapte bine cu […]

Salata rece de paste

Salata rece de paste

Salata rece de paste din: paste, piept de curcan, rosii cherry, rucola, sare, piper, otet balsamic, ulei de masline, zahar, parmezan si dovlecel. Ingrediente: 400 g paste 400 g piept de curcan 200 g rosii cherry 200 g rucola sare piper negru macinat 2-3 lingurite otet balsamic 3 linguri ulei de masline o lingura zahar 50 […]

Paste usturoiate

Paste usturoiate

Paste usturoiate din: paste, margarina, ceapa, patrunjel, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 200 g paste tip tuburi 2 linguri cu margarina 2 fire de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 4-5 căţei de usturoi ulei de măsline sare   Mod de preparare: Pune pastele la fiert în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet. Intre […]

Reteta zilei: Paste cu creveti si sos de rosii

Paste cu creveti si sos de rosii din: paste, sos pesto, rosii cherry, feta, usturoi, busuioc, ulei de masline, creveti. Ingrediente:  300gr paste spiralate 3 linguri sos pesto proaspăt rosii cherry ⅓ ceasca brânză feta 2 catei usturoi 1 lingurita busuioc uscat 1 lingură de ulei de măsline 1 cana creveți proaspeți Mod de preparare: […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.