Cuib de viespi

Printeaza

Cuib de viespi din: drojdie, zahar, oua, lapte, apa, sare, unt sau margarina, miez de nuca, esenta de vanilie.

Ingrediente:Cuib_de_viespi

Pentru aluat:

  • 1 pliculeţ de drojdie uscată
  • 250 g zahăr
  • 4 ouă
  • 250 ml lapte
  • 100 ml apă călduţă
  • 1/2 linguriţă sare

Pentru cremă:

  • 100 g unt sau margarină
  • 20 g miez de nucă măcinată
  • 5 linguri zahăr

Pentru sirop:

  • 125 ml lapte
  • 4 linguri zahăr
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Intr-un bol, dizolvi drojdia cu 2 linguriţe de zahăr în apa călduţă şi adaugi cele 2 linguri de făină. Omogenizezi şi laşi la dospit 15 minute.

Intre timp, într-un alt vas, mai încăpător, amesteci laptele, zahărul şi ouăle, apoi adaugi drojdia dospită şi omogenizezi. Peste acestea adaugi făina şi sarea, treptat.

Acoperi vasul cu folie de plastic şi laşi aluatul să crească într-un loc cald, 1 oră.

In acest timp, cu ajutorul unei linguri, amesteci bine untul cu cele 5 linguri de zahăr. După ce a crescut aluatul, îl împărţi în două şi întinzi 2 foi de cca 1 cm grosime.

Peste cele 2 foi întinzi 1/2 din compoziţia de unt şi 1/2 din miezul de nucă. Rulezi apoi foaia strâns, în formă de sul.

Cele 2 suluri le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu distanţă între ele, apoi acoperi cu folie de plastic şi laşi la crescut 30-40 de minute. Pui tava la cuptor (care a fost încins înainte), la foc mic.

Cu 10 minute înainte de a le scoate din cuptor, ungi cuiburile de viespi cu un sirop rezultat din amestecarea laptelui cu zahăr şi cu esenţa de vanilie.

Cuib de viespi

Cuib_de_viespi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.