retete

Friptura de iepure cu legume la cuptor

Friptura de iepure cu legume la cuptor din: iepure, morcovi, ceapa, cartofi, usturoi, ulei de masline, cimbru, rozmarin, sare, piper. Carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, care sunt importante pentru menținerea și dezvoltarea masei musculare. Este o sursă sănătoasă de proteine, dar este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o face […]

retete

Supa de fasole cu carnati

Supa de fasole cu carnati din: ulei de maslne, carnati, ceapa, usturoi, morcovi, telina apio, ciuperci, fulgi de chili, sare, piper, fasole, supa de pui, pasta de tomate, kale, parmezan. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 400 gr carnati feliati 1 ceapa, tocata 4 catei de usturoi, tocat 3 morcovi, tocati 3 fasii telina apio, […]

retete

Jumari cu ficat

Jumari cu ficat din: oua, ficat, grasime, sare si piper. O reteta simpla si usor de preparat, dureaza in jur de 30 de minute. Ingredinte: 10 oua 250 gr. ficat o lingura grasime sare piper   Mod de preparare Se amesteca ouale batute cu sare si putin piper, impreuna cu ficatul prajit in prealabil si […]

retete

Tocanita de ciuperci cu cartofi si bacon

Tocanita de ciuperci cu cartofi si bacon din: bacon, ceapa, usturoi, vin alb, supa de pui, morcovi, cartofi, mix de condimente, cimbru, piper, sare, unt, ciuperci, porumb, cheddar, lapte, amidon de porumb. Ingrediente: 3 felii bacon, tocat 1 ceapa, tocata 1 ceapa rosie tocata 4 catei usturoi, tocat 120 ml vin alb 1 l supa […]

retete

Terină cu vinete și curcan

Terină cu vinete și curcan din: carne tocata de curcan, orez, vinete, masline, oua de prepelita, sare, piper, boia afumata, marar, ulei. Ingrediente: 400 g carne tocată de curcan 100 g orez 2 vinete 100 g măsline fară sâmburi 8-10 ouă de prepeliță sare piper ½ linguriță boia afumată mărar ulei   Mod de preparare: […]

retete

Piept de pui cu alune

Piept de pui cu alune din: piept de pui, smantana, maioneza, sos de mango, sherry, otet de sherry, pudra de curry, turmeric, alune maruntite. Ingrediente: 4 jumatati piept de pui 1 pahar smantana 100gr maioneza 3 linguri sos de mango 2 linguri sherry 1 lingura otet de sherry 3 lingurite pudra de curry 1 lingurita […]

retete

Aripioare de pui cu sos de soia si miere

Aripioare de pui cu sos de soia si miere din: aripioare de pui, usturoi, ceapa verde, soia, miere, otet de orez, ghimbir, ulei de susan, piper cayenne, seminte de susan, patrunjel. Ingrediente: 6 aripioare de pui 1 capatana de usturoi 1 legatura ceapa verde 60 ml sos de soia 2 linguri miere 2 linguri otet […]

retete

Ciorba de vacuta – reteta ciorba de vacuta

Cea mai buna ciorba de vacuta este subiectiva si variaza in functie de preferintele fiecaruia. Insa, o reteta traditionala pentru ciorba de vacuta include: carne de vaca, legume (morcovi, ceapa, patrunjel, telina), bors sau zeama de bors, ardei gras, sare, piper si otet. Poate fi servit cu mamaliguta, ardei iute si smantana. Este un fel […]

retete

Pulpe sau aripioare de pui in sos de soia

Pulpe sau aripioare de pui in sos de soia din: sos de soia, zahar, ulei, pudra de ghimbir, condimente, ceapa verde, pulpe sau aripioare de pui. Pulpe sau aripioare de pui in sos de soia se pot servi alaturi de o salata de legume (reteta aici) sau o garnitura de orez (reteta aici).   Ingrediente: […]

retete

Budinca cu freekeh si carnati

Budinca cu freekeh si carnati din: carne de carnati, apa, cereale feekah, seminte de in, ketchup, pudra de ceapa, paprika, seminte de fenel, pudra de usturoi, salvie, piper negru, sirop de artar, cimbru, ulei. Potrivita pntru micul dejun, satiosa si gustoasa. Freekeh este un aliment cu cereale făcut din grâu dur verde ( Triticum turgidum […]

retete

Salată de verdețuri cu piept de pui

Salată de verdețuri cu piept de pui din: frunze de salata si loboda, ceapa verde, piept de pui, paine integrala, ulei de masline, sare, piper, branza de burduf, iaurt,mustar, marar. Ingrediente: 6-8 frunze de salată verde și lobodă 2 cepe verzi 100-150 g piept de pui 1 felie pâine integrală 1-2 linguri ulei de măsline […]

retete

Ficat cu boia de ardei

Ficat cu boia de ardei din: ficat, faina, boia de ardei, ulei, sare, piper. Ingredinte: 800 gr. ficat 2 linguri faina 1 lingurita boia de ardei 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare Ficatul, taiat felii uniforme ca marime si grosime, se da prin faina amestecata cu boiaua de ardei si piper. Se […]

retete

Parjoale moldovenesti – gustoase si aromate

Parjoale moldovenesti – gustoase si aromate din: carne tocata de vita, carne tocata deporc, ceapa, usturoi, cartofi, paine alba, lapte, oua, sare, piper, marar, patrunjel, pesmet, malai, faina. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 500 g carne tocată de porc 2 cepe de mărime medie 4-5 căței de usturoi 2 cartofi 3-4 felii de […]

retete

Sunca cu pate in aspic

Sunca cu pate in aspic din: sunca, pate de ficat, aspic, ou fiert, castraveti murati, ciuperci fierte. Ingredinte: 200-300 gr. sunca pate de ficat aspic ou fiert castraveti murati ciuperci fierte   Mod de preparare Se taie sunca in felii frumoase, apoi se unge fiecare felie cu un strat subtire de pate de ficat, se […]

retete

Paste cu carne de vita, fasole si ciuperci

Paste cu carne de vita, fasole si ciuperci din: paste, carne tocata de vita, telina cu tot cu frunze, ciuperci, morcov, fasole verde, ulei, sare, piper, oregano, bulion. Ingrediente: 300 g paste 300 g carne tocată de vită sau amestec 1/2 țelină cu tot cu frunze 100 g ciuperci tăiate felii 1 morcov mic 150 […]

retete

Chiftele de pui cu parmezan

Chiftele de pui cu parmezan din: piept de pui, oua, cascaval, parmezan, faina, ceapa verde, patrunjel verde, marar verde, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 2 ouă mari 2 linguri cașcaval dat pe răzătoarea mare 1 lingură parmezan ras 1-2 linguri făină 1 ceapă verde 2-3  re pătrunjel verde 2-3  […]

retete

Piept de curcan cu sos gorgonzola, ananas si ciuperci

Piept de curcan cu sos gorgonzola, ananas si ciuperci din: piept de curcan, unt, branza gorgonzola, smantana de gatit, sare, piper, patrunjel, ciuperci, ulei, usturoi, ananas. Ingrediente: 200 g piept de curcan 1 lingura unt 150 g branza gorgonzola 1 cana smantana de gatit sare piper patrunjel optional 200 g ciuperci ulei usturoi ananas rucola […]

retete

Fudulii de berbecut cu slanina la gratar

Fudulii de berbecut cu slanina la gratar din: fudulii de berbec, slanina afumata, usturoi, cimbru, boia, vin. Ingrediente: 1 kg fudulii de berbec 300 g slănină afumată 50 g usturoi – o căpățână 10 g cimbru 10 g boia 100 ml vin     Mod de preparare: Se spală fuduliile, se crestează și se împănează […]

retete

Ciuperci umplute cu carne de vitel

Ciuperci umplute cu carne de vitel din: ciuperci, carne de vitel, ulei, ou, ceapa, piper, sare, patrunjel si marar. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci mari 250 gr. carne de vaca sau vitel 2-3 linguri ulei 1 ou 1 ceapa mare 1 virf cutit piper sare 1 lingura patrunjel si marar tocate fin   Mod de preparare […]

retete

Piept de rata cu piure de morcovi si sos

Piept de rata cu piure de morcovi si sos din: morcovi, unt, sare, piper alb, piept de rata, sare de mare, afine, zmeura, coacaze negre, mure. Ingrediente: 250 g morcovi 15 g unt sare piper alb ghimbir 250 g piept de rata sare de mare piper proaspat rasnit afine, zmeura, coacaze negre, mure.     […]

retete

Gustari cu sunca

Gustari cu sunca din: paine, telemea, sunca, unt, piper si sare. Ingredinte: 8 felii piine 8 felii telemea 4 felii sunca 2 linguri unt netopit 2 linguri telemea rasa piper sare   Mod de preparare Se ung feliile de franzela cu unt pe o parte si se sareaza foarte putin. Pe patru dintre acestea se […]

retete

Cartofi cu dovlecei si costita afumata la cuptor

Cartofi cu dovlecei si costita afumata la cuptor din: cartofi, dovlecei, ceapa, usturoi, rosii, costita afumata, sare, piper, cimbru, ulei de masline, vin alb, boia dulce. Ingrediente: 500 g cartofi 2 dovlecei 1 ceapă 1 căpăţână de usturoi 1 borcan roșii cherry (sau 4-5 roșii coapte) 200 g costiță afumată sare, piper 1 linguriţă cimbru […]

Colțunași chinezești

Se opăresc 3 foi de varză chinezească, se scurg, se toacă. Se adaugă 300 g carne de porc semigrasă, tocată, 1 legătură ceapă verde tocată mărunt, 1 cățel usturoi pisat, 2 lingurițe sos de soia light, 1 linguriță vin de orez, sare, piper alb și 1 linguriță ulei de susan. Se amestecă, obținând o pastă […]

retete

Perisoare cu sos si masline

Perisoare cu sos si masline din: carne tocata de pui sau vitel, supa, lapte, masline, patrunjel, ceapa, sare, piper alb, smantana, branza topita. Ingrediente: 500 g carne tocată de pui sau vițel 250 ml supă de legume 250 ml lapte 100 g măsline verzi fără sâmburi 1 ou 2 felii de franzelă veche de o […]

supe

Supa de fasole verde cu piept de curcan si tarhon

Supa de fasole verde cu piept de curcan si tarhon din: piept de curcan, fasole verde, ceapa, ardei, usturoi, ulei, morcovi, cartofi, boia, sare, piper, faina, smantana, tarhon. Ingrediente: 400 g piept de curcan 250 g fasole verde 1 ceapă 1 ardei 1 cățel de usturoi 40 ml ulei 2 morcovi 2 cartofi boia sare […]

Ciorbă de spanac cu bacon și mărar

Ciorbă de spanac cu bacon și mărar din: spanac, bacon, usturoi, orez, oua, faina, lapte, sare, piper, ulei, otet, marar, condimente. Ingrediente: ½ kg spanac 150 g bacon 4 căței de usturoi 1 lingură orez 4 ouă 4 linguri făină 400 ml lapte sare piper ulei oțet mărar 1 linguriță condimente pentru ciorbă     […]

Sarmale traditionale cu carne de porc, slanina si sunca afumata

Sarmale traditionale cu carne de porc, slanina si sunca afumata din: orez, carne de porc, slanina, morcov, ceapa, sunca afumata, zeama de varza, rosii, boia, varza murata, frunze de dafin, cimbru, ulei, sare, piper, malai, smantana, ardei iute. Ingrediente: 250 g orez 500 g carne de porc 150 g slănină 1 morcov 2 cepe 200 […]

retete

Mancare de legume cu castraveti murati si salam picant

Mancare de legume cu castraveti murati si salam picant din: cartofi, ciuperci, conopida, sfecla rosie, castraveciori murati, masline, oua, galbenusuri, ulei, salam picant, sare, piper. Ingrediente: 3-4 cartofi 100 g ciuperci 1 conopidă 1 sfeclă roşie 2-3 castraveciori muraţi 100 g măsline 4 ouă fierte tari 1 lingură muştar 2 gălbenuşuri 1 ceaşcă mare ulei […]

retete

Ciorbă cu cartofi noi şi legume

Ciorbă cu cartofi noi şi legume din: carnati de casa, morcov, radacina de patrunjel, ceapa verde, gulie, bulion, cartofi noi, ardei gras, sare, piper, tarhon, otet de tarhon. Ingrediente: 300 g cârnaţi de casă 1 morcov 2 rădăcini de pătrunjel 2 fire de ceapă verde 1 gulie mică 200 ml bulion 600 g cartofi noi […]

retete

Tigaie de legume cu piept de pui

Tigaie de legume cu piept de pui din: piept de pui, ardei capia, ciuperci brune, usturoi, ulei de masline extravirgin, vin alb, oregano, boia afumata, sare si piper. Ingrediente: ½ piept de pui 2 ardei capia 2 dovlecei 250 g ciuperci brune 2 căței de usturoi 2 linguri ulei de măsline extravirgin ½ ceașcă vin […]

retete

Varză cu bere și ciolan de porc

Varză cu bere și ciolan de porc din: varza, ceapa, ulei, bere, boabe de piper, foi de dafin, ciolan, mustar picant, bere. Ingrediente: 1 varză 2 cepe 2 linguri ulei 200 ml bere boabe de piper 2 foi de dafin 1 ciolan 200 g muştar picant 300 ml bere     Mod de preparare: Ciolanul […]

retete

Supa de ciuperci cu piept de pui

Supa de ciuperci cu piept de pui din: piept de pui, ulei, ciuperci, morcovi, pastarnac, ceapa, tarhon, sare, piper, faina, smantana, marar. Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri ulei 200 g ciuperci 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 1 fir de tarhon sare piper 1 lingură făină 200 g smântână 1 legătură mărar   […]