Cubulete de biban
PrinteazaCubulete de biban din: biban, lamaie, sos de soia, otet, sare, piper, zahar, chimion, ghimbir, coriandru, morcovi, ou, ceapa, mazare, rosii, amidon, ulei.
- 400 g biban file
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri oţet
- sare
- piper alb măcinat
- coriandru, chimion măcinat, ghimbir pudra (câte un vârf de cuţit fiecare)
- zahăr
- 4 linguri ulei de arahide
- 1 ou bătut
- 2 1/2 linguri amidon de porumb
- 2 morcovi, tăiaţi romburi
- 50 g mazăre congelată
- 1/2 ceapă tăiată cubuleţe
- 150 g roşii pasate
Mod de preparare:
Peştele file se taie cubuleţe, ce se stropesc cu suc de lămâie, sos de soia şi oţet. Se lasă să se pătrundă, se scoate (din marinată), se condimentează cu sare, piper, celelalte condimente şi zahăr, după gust.
Uleiul se înfierbântă într-un vas Wok. Cubuleţele de peşte se trec prin ou, apoi prin amidon şi se prăjesc în ulei.
Se scot şi se păstrează la cald.
In uleiul rămas se prăjesc legumele, amestecându-se din când în când. Se toarnă deasupra marinata şi tomatele pasate şi se lasă la fiert.
Se adaugă cubuleţele de peşte şi se lasă până când dau în clocot.
Pofta buna!