Cruson din vin alb cu portocale din: vin, rom, suc de portocale, portocale. Ingrediente: 750 ml vin alb 1 păhărel rom 7 linguri suc de portocale 6 felii portocale Mod de preparare: Pui pe foc vinul alb, romul şi sucul. Laşi până când ajunge la punctul de fierbere şi dai vasul deoparte. Serveşti caldă, […]
Cruşonul si Flip-ul (Retete de Cruson si Flip)
PrinteazaCRUŞONUL este o băutură răcoritoare slab alcoolizată numai cu vinuri naturale. Vinurile albe sau roşii se aleg în funcţie de fructele alese. Se poate prepara cruşon din citrice: portocale, grepfrut, mandarine, clementine, lămâi; fructe de pădure: zmeură, mure, afine, frăguţe, coacăze de munte (strugurii ursului), caise, piersici, necatrine, pepeni galbeni şi roşii.
FLIP-UL este o băutură răcoritoare şi hrănitoare în acelaşi timp. Conţine sucuri concentrate de fructe, proaspăt stoarse şi neapărat gălbenuşuri foarte proaspete de ouă. La acestea se pot adăuga frişcă bătută din smântână proaspătă, coajă rasă de lămâie şi limetă (lămâie verde), ghimbir ras, nucşoară rasă, scorţişoară măcinată. La final, se adaugă gheaţă, sifon sau apă minerală foarte rece. Flipul se bea cu paiul.
Retete Cruson:
Cruşon cu vin spumant
Cruşon cu vin spumant din: vin spumant, portocale, coniac, zahar cubic, gheata. Ingrediente: 1 sticlă cu vin spumant sec sau demisec 1 kg portocale 60 ml coniac 100 g zahăr cubic 2-4 linguri cu gheaţă pisată Mod de preparare: Cu două-trei ore înainte de servire se curăţă portocalele de coajă şi se desfac […]
Cruson cu capsune si sampanie
Puneţi într-un vas căpşune curăţate de codiţe şi frunze, evntual tăiate în jumătăţi, dacă sunt prea mari. Presăraţi-le cu zahăr şi pudră de ghimbir. Amestecaţi şi turnaţi peste ele şampanie foarte rece.
Reteta zilei: Cruşon de pepene galben
O reteta simpla si delicioasa de cruson de pepene galben din: pepene galben, zahar, rom, vin alb si sifon. Ingrediente: 1 pepene galben de 2-3 kg 300 g zahăr 200 ml rom 1 l vin alb sifon Mod de preparare: Tai pepenele galben, spălat şi curăţat, în cuburi mici, le pui într- un castron […]
Retete Flip:
Flip cu fragi
Frecati un galbenus cu 1 lingura zahar si 1 lingura zahar vanilat. Cand ati obtinut o compozitie cremoasa, turnati peste ea 250 ml suc proaspat extras din fragi, amestecati si turnati amestecul in pahare tinute la frigider, in care ati pus si cateva bucati de gheata. Puteti orna cu cateva fructe proaspete.
Flip de cirese
O reteta simpla de flip de cirese din: sirop de cirese, suc proaspat de cirese, ou, apa, zeama de lamaie si gheata. Ingrediente: 15 ml sirop de cirese 1 lingurita (5 ml) suc proaspat de cirese 1 ou 1 lingurita apa 1 lingurita zeama de lamaie 2-3 linguri gheata pisata Mod de preparare: Se […]
Flip de caise
Frecati un galbenus foarte proaspat cu 1 lingura zahar, 1 lingura zahar vanilat si 1 lingura pudra de ghimbir. Cand compozitia este spumoasa, turnati peste ea 250 g suc proaspat extras din caise. Amestecati si turnati amestecul in pahare tinute la rece. Puneti in fiecare pahar cateva cuburi de gheata. Ornati paharele cu frisca si […]
Flip de portocale
Flip de portocale din: suc de maracuja, suc de portocale, galbenus de ou, siropd e grenadine si cirese. Ingrediente: 8 cl suc de maracuja 8 cl suc proaspat de portocale 1 galbenus de ou 0,5 cl sirop de grenadine cirese cu codita Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fructe, galbenusul si siropul de […]
Flip de struguri
Flip de struguri din: lapte, suc de struguri rosii, galbenus, sirop de artar, nucsoara, struguri si menta. Ingrediente: 8 cl lapte 8 cl suc de struguri rosii 1 galbenus 2 cl sirop de artar putina nucsoara un ciorchine de struguri menta proaspata Mod de preparare: Mixam bine laptele, sucul de struguri, galbenusul si siropul […]