Croute au fromage

Printeaza

Croute au fromage

Croute au fromage

Ingrediente:

  • 4 felii de pâine albă sau de secară (pătrate)
  • 50 ml vin alb sau cidru
  • puţin lapte,
  • 20 ml ulei
  • 4 felii de jambon
  • 4 felii de brânză (Gruyere, Emmentaler, L’Etivaz)
  • 4 pere
  • piper
  • paprika
  • facultativ: 4 ouă (ochiuri)

 

Mod de preparare:

Feliile de pâine se prăjesc pe ambele părţi în ulei, după care se pun într-o tavă pentru dat la cuptor. Se aşază pe fiecare felie de pâine jam­bonul, apoi feliile subţiri de pară, apoi brânza.

Se presară piper şi paprika, se stropesc cu vin (sau cidru) şi se dau la cuptor, până se topeşte brânza (atenţie!, nu trebuie să stea prea mult după ce începe să se topească, pentru că altfel brânza se va întări).

Facultativ, se poate pregăti câte un ou ochi, care se aşază peste fiecare felie, după ce brânza a început să se topească, şi se mai lasă împreună la cuptor 1-2 minute.

Croute au fromage

crop Croute-au-fromage-cu-pere.jpg  crop Croute-au-fromage-cu-pere1.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.