Crostini cu tartar de legume

Printeaza

Crostini cu tartar de legume din: morcovi, telina, sparanghel, ridichi, ceapa verde, piper, sare, sos remoulade, capere, bagheta, ulei, sfecla rosie, otet de vin, lamaie, ulei de rapita, patrunjel.

Ingrediente:Crostini cu tartar de legume

  • câte 3 linguri de cubuleţe fine de morcovi
  • ţelină
  • sparanghel
  • ridichi
  • ceapă verde piper
  • sare
  • cca 150 g sos remoulade
  • 1 roşie
  • 2 linguri de capere
  • 1 baghetă
  • ulei pentru prăjit
  • 1 sfeclă roşie mică fiartă
  • 1 linguriţă de oţet de vin alb
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie
  • 1 lingură de ulei de rapiţă
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Cubuleţele de legume se piperează şi se sărează. Se adaugă sosul remoulade şi se amestecă.

Roşia se opăreşte 30 de secunde în apă clocotită, se cojeşte şi se taie în jumătate. Se îndepărtează cotorul şi seminţele şi se taie cubuleţe.

Caperele se scurg, se toacă mărunt şi se adaugă la celelalte ingrediente împreuna cu roşiile. Bagheta se taie felii subţiri şi se prăjeşte pe ambele părţi în mult ulei de măsline.

Pentru sos se curăţă sfecla roşie şi se pasează. Se asezonează cu oţet, sare, piper şi cu zeamă de lămâie. Se înglobează şi uleiul de rapiţă.

Amestecul de legume se împarte pe crostini şi se stropeşte cu sosul de sfeclă roşie. Pătrunjelul se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt. Crostini se servesc cu pătrunjel presărat pe deasupra.

 

Crostini cu tartar de legume

Crostini cu tartar de legume

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.