Crostata de mere si nuca

Printeaza

Crostata de mere si nuca din: faina, unt, galbenus, zahar, coaja de lamaie, vin alb, miez de nuca, coaja de mandarina, suc de mandarine, gelatina, mere.

Ingrediente pentru pasta:Crostata de mere si nuca

  • 190 g faina
  • 75 g unt la temperatura camerei
  • 1 galbenus
  • 50 g zahar
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri de vin alb

Ingrediente pentru crema:

  • 180 g miez de nuca
  • 170 g zahar
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • coaja rasa de la 2 mandarine
  • 40 g suc de mandarine
  • 1 kg de mere
  • 10 g gelatina pusa la inmuiat

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele si faci un aluat mai moale, pe care il pui la frigider pentru 1 ora. Framanti aluatul foarte repede. Apoi faci o foaie pe care o intinzi intr-o tava de 20/30 cm, bine unsa cu unt.

Pregatesti crema asa, macini miezul de nuca impreuna cu 100 g zahar. Freci untul spuma cu 30 g zahar, adaugi ouale, zaharul ramas, coaja de la mandarina si nucile macinate. Peste foaia de aluat intinsa in tava pui gelatina cu ajutorul unei pensuli, dupa care pui crema.

Cureti merele de coaja, le scoti semintele si le tai felii subtiri. Dai feliile de mere prin sucul de mandarina si le pui deasupra, peste crema, una langa alta. Dai tava la cuptor, la 180C pentru 30 de minute.

Apoi mai lasi tava la cuptor inca 10 minute, la foc mic. Scoti crostata din tava cand e rece si o tai. Este delicioasa si o poti pregati si cu alte fructe de sezon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.