Croissant

Printeaza

Acest corn pufos, de forma unei semiluni, asociat în mod normal cu Franţa, este considerat a fi de origine vieneză.

Conform unor legende, cornurile au fost create pentru a simboliza înfrângerea armatei otomane în bătălia de la Viena, din 1529, fiind aduse în Franţa de regina de origine austriacă Maria Antoaneta.

Insă toate aceste povesti au fost contestate de-a lungul vremii.

Experţii în istorie culinară sunt de părere că abia în secolul XIX au apărut croasanţii. Cu toate acestea, este foarte probabil ca aluatul de foitaj (numit în Franţa viennoiserie) să fi fost inventat de către patiseri vienezi, celebri pentru îndemânarea şi ingeniozitatea lor.

 

Croissantul se prepară dintr-un aluat cu drojdie, îmbogăţit cu o cantitate generoasă detint, care se întinde în mod repetat şi se împâtureşte mereu în trei, se răceşte apoi, se împătureşte şi se întinde din nou – pregătirea aluatului poafe dura câteva zile.

 

In Franţa, croasanţii se mănâncă în mod tradiţional la micul dejun, după ce au fost cumpăraţi proaspeţi dimineaţa devreme.

 

Datorită popularităţii enorme a croasanţilor, au apărut diverse metode de a scurta procedeul de fabricaţie.

Totuşi, un aluat preparat la nivel industrial nu se compară cu cel produs la nivel local.

 

Croissant

Croissant

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • retete croissant

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.