Croissant cu somon

Printeaza

Croissant cu somon din: foitaj, castraveti, somon, praz, salata verde, rosii, marar, ou, sare, piper, unt, iaurt, usturoi.

Ingrediente: Croissant cu somon

  • un pachet aluat de foitaj
  • 4 castraveţi verzi
  • 400 g somon afumat feliat
  • un fir de praz
  • salată verde
  • 4 roşii
  • o legătură de mărar
  • un ou
  • sare
  • piper
  • unt pentru tavă
  • iaurt
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura camerei ca să nu se rupă foaia. Se taie sub formă de tri­unghiuri, se rulează şi se aşază într-o tavă tapetată cu folie de alu­miniu unsă cu unt.  Se ung cu ou bătut, se intro­duce tava fn cuptor şi se coc la foc iute timp de 20-25 de minute. Se scot din tavă şi se lasă să se răcească pe un grătar.

Castraveţii şi roşiile se spală, se scurg de apă şi se taie în felii subţiri. Salata se spală frunză cu frunză ca să nu rămână nisip pe frunze, se scurge şi se pune într-un castron.

Croissantele se taie în jumătăţi şi pe patru jumătăţi se pune câte o frunză de salată. Se aşază câte o felie de somon presărată cu mărar tocat, felii de castravete, felii de roşii, sare şi piper. Prazul se spală, se taie ron­dele subţiri şi se aşază peste roşii. Se acoperă cu jumătăţile rămase şi se servesc.

Se pot servi simple sau cu un sos de iaurt si usturoi.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Nu am mancat niciodata asa ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.