Crochete de peste cu mazare

Printeaza

Crochete de peste cu mazare din: patrunjel, fileuri de peste alb, ou, ceapa verde, menta, pesmet, ulei de floarea soarelui, unt, usturoi, mazare si capere.

Ingrediente:

  • o legatura de patrunjel, tocat
  • 600 g fileuri de peste alb, fara oase si piele, portionate in 8 bucati (fish fingers)
  • 1 ou, batut
  • 1⁄2 legatura de ceapa verde, tocata marunt
  • o legatura de menta, doar frunzele, tocata marunt
  • 100 g pesmet
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 25 g unt
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 400 g mazare congelata
  • 2 linguri capere, maruntite

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 6/200°C. Amesteca pesmetul cu patrunjelul si asezoneaza. Da fiecare bucata de peste prin oul batut, trece-o prin pesmet, da-o iar prin ou, apoi din nou prin pesmet. Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste pestele la foc potrivit timp de 5-6 min, intorcandu-l, pana e bine rumenit. Apoi pune pestele intr-o tava tapetata si coace la cuptor 10-12 min.

Topeste untul intr-o cratita, adauga ceapa verde si usturoi, si caleste 2-3 min. Adauga mazarea si 3 linguri de apa si lasa sa fiarba 4 min, amestecand. Adauga menta si caperele, apoi zdrobeste usor cu un zdrobitor de cartofi. Serveste cu peste si piure de cartofi cu sos de rosii.

Crochete de peste cu mazare

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. nota 10 pentru crochetele de peste, de mazare nu ma ating 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.