Crochete de peşte şi ciuperci

Printeaza

Crochete de peşte şi ciuperci din: file de peste, ciuperci, ceapa, patrunjel, franzela, lapte, oua, pesmet, faina, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Crochete_de_peste_si_ciuperci

  • 500 g file de peste
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 g franzela
  • 200 ml apa sau lapte
  • 3 oua
  • pesmet
  • 2-3 linguri faina
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Inmoi pâinea în apă sau lapte. Cureţi şi speli ciupercile şi ceapa, apoi le toci mărunt şi le înăbuşi puţin în 2-3 linguri ulei.

Speli fileurile de peşte, le usuci şi le dai prin maşina de tocat împreună cu franzela bine stoarsă şi legumele călite şi scurse, în pasta obţinută, încorporezi 2 ouă bătute, pătrunjelul tocat fin, piper şi sare după gust.

Omogenizezi compoziţia şi, cu mâinile umezite, formezi crochete pe care le treci pe rând prin făină, ou bătut şi pesmet.

Prăjeşti crochetele în ulei încins, întorcându-le pe toate părţile. Le scoţi pe hârtie absorbantă.

Indiferent dacă le serveşti ca aperitiv cald sau rece, însoţeşte-le cu felii de lămâie.

Crochete de peşte şi ciuperci

Crochete_de_peste_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.