Crochete de ciuperci cu garnitură de cartofi pai
PrinteazaCrochete de ciuperci cu garnitură de cartofi pai
- 1 kg ciuperci
- 4 linguri făină
- 120 g unt
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
- 1 pahar lapte
- 3 linguri smîntînă
- 3 ouă
- pesmet
- ulei de prăjit
- 1 ceapă
Mod de preparare:
Ciupercile se spală bine şi se taie mărunt. Se sotează cu un ou, 1 ceapă tăiată apoi 2 linguri făină, lapte şi smîntînă şi cind s-a îngroşat se pune mărarul tocat, sare, piper şi se dă la rece.
Cînd s-a răcit, se formează crochetele rotunde sau lunguieţe, se dau prin făină, ou bătut şi pesmet. Se prăjesc în ulei încins, se aşază pe platou în şervet sau hîrtie dantelată.
Se garnisesc cu cartofi pai şi cu verdeaţă tocată.
Pofta buna!