Crochete de cascaval cu smantana
PrinteazaCrochete de cascaval cu smantana din: lapte integral, parmezan, caşcaval, faina, unt, oua, smantana, sare, piper, nucsoara, ulei, pesmet.
Ingrediente pentru aluat:
- un litru lapte integral
- 1250 g parmezan
- 250 g caşcaval
- 200 g făină
- 200 g unt
- 6 gălbenuşuri
- 100 g smântână
- sare
- piper
- nucşoară
Ingrediente pentru pane:
- 6 albuşuri
- 2 linguri ulei
- 50 ml apă
- făină
- pesmet
Mod de preparare:
Intr-un vas se amestecă gălbenuşurile cu smântână si se lasă deoparte. Se topeşte untul, se adaugă făină, se amestecă si apoi se toarnă laptele amestecând continuu.
Apoi, după ce devine un sos alb gros, se pun brânzeturile date pe râzătoare si se trage de pe foc. Se potriveşte de sare, piper si nucşoară.
Se adaugă compoziţia de gălbenuşuri, se amestecă si, după ce s-a răcorit, se dă la frigider pentru o oră. Se pregăteşte un amestec de albuşuri cu ulei, apă, sare si piper.
Făina si pesmetul se pun într-o farfurie Si apoi, cu lingura, se iau mici cantităti din aluatul de la rece, se trec prin făină, prin amestecul cu albuşuri si pesmet. Se prăjesc în baie de ulei încins.
Crochete de cascaval cu smantana
Pofta buna!