Crochete de cartofi umplute

Printeaza

 Crochete de cartofi umplute

Ingrediente:Crochete de cartofi umplute

  • 3,5 kg cartofi mari
  • 6 ouă
  • 1 lingură caşcaval ras
  • făină
  • sare
  • umplutură de carne fiartă

 

Mod de preparare:

Spălăm cartofii şi îi punem la fiert, necurăţaţi, cu puţină sare. Cînd sunt fierţi, îi curăţăm, îi trecem fierbinţi prin sită sau prin presă, pe masa de aluat presărată cu făină. Facem un loc la mij­loc, punem 2-3 gălbenuşuri, puţină sare, puţin caşcaval ras şi frămîntăm cu mana, presărînd făină ca să nu se lipească. Fa­cem repede un fel de aluat.

Impărţim aluatul pe masă în cîteva bucăţi egale. Din fiecare bucată, cu pal­ma, facem rulouri ca pentru covrigi. Apoi, fiecare rulou îl tăiem în cilindri lungi de 5 cm (diametrul 3 cm).

Preparăm umplutura de carne fiartă: vacă, pasăre sau peşte. Trebuie să fie potrivit de moale. Punem pe lat fiecare cilindru, întindem puţin, impăturindu-1 cu degetele numai la mijloc. Punem umplutura şi apoi refacem ruloul, aşa ca umplutura să rămînă înăuntru, com­plet acoperită de aluat. Dăm apoi crochetele în puţinii făină şi rulăm cu palma pînă îşi reiau forma dinainte.

Batem 2-3 ouă, dăm crochetele în ou, apoi în pesmet fin şi le lăsăm pe un fund pînă le punem la prăjit.

Cu un sfert de oră înainte de a servi la masă, prăjim crochetele în grăsime în­cinsă. Le scoatem pe o hîrtie pusă într-o tavă şi le servim imediat într-o farfurie, pe un şervet sau pe o hîrtie tăiată fru­mos.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.