Croasant

Printeaza

Croasant din: faina, drojdie uscata, apa calduta, lapte, zahar, unt, sare.

Ingrediente:Croasant

  • 385 g faina tip 000
  • 4 linguri cu drojdie uscata
  • 100 ml apa calduta
  • 100 ml lapte
  • 65 g zahar
  • 200 g unt moale+3 linguri cu unt topit
  • 1 lingurita rasa cu sare

 

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia în apă şi las-o deoparte zece minute, până ce se formează mici bule deasupra.

Amestecă laptele cu untul topit şi zahărul. Toarnă încet peste făina cernută, amestecă un minut, apoi adaugă maiaua.

Când aluatul a căpătat consistenţă, pune sare şi frământă 20 de minute, până ce compoziţia devine omogenă, iar aluatul e fin la atingere şi elastic. Acoperă şi lasă la cald o oră.

Intinde o foaie potrivit de subţire şi unge-o cu untul moale (nu topit). împachetează ca pe plic şi dă la rece o oră.

Repetă operaţiunea de întindere şi pliere de două ori (aluatul îşi dublează volumul de fiecare dată).

După ultimul interval de dospire, întinde foaia şi tai-o în trei dreptunghiuri, apoi pe fiecare dintre ele în 6-8 triunghiuri.

Rulează fiecare triunghi de la bază spre vârf, formând un croasant. Aşază-le în tava tapetată cu hârtie de copt (lasă spaţiu între ele) şi ţine-le la cald vreme de o oră.

Unge-le cu ou bătut şi dă la cuptor 20-30 de minute sau până ce capătă o culoare apetisantă.

Sunt perfecte pentru micul dejun ori ca gustare, simple, cu gem ori stropite cu sos de ciocolată, caramel sau fructe.

Croasant

Croasant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.