Creveti picanti

Printeaza

Creveti picanti din: ulei de arahide, ghimbir, usturoi, ceapa, creveti, pasta de tomate, sos de ardei, otet de vin, zahar, ulei de susan, frunze de coriandru.

Ingrediente:Creveti picanti

  • 1 1/2 linguri ulei de arahide
  • ghimbir tocat fin
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi grosier
  • 1 ceapă verde, tocată fin
  • 450 g de creveţi proaspeţi, decorticaţi

Pentru sos:

  • 1 lingură pastă de tomate
  • 3 linguriţe sos de ardei iute
  • 2 linguriţe oţet de vin roşu
  • 2 linguriţe de zahăr
  • 2 linguriţe ulei de susan
  • o mână frunze de coriandru şi ceapă verde feliată, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge un wok pe foc mare. Adaugă uleiul de arahide şi, când s-a încins bine şi începe să fumege, adaugă ghimbirul, usturoiul şi ceapa verde.

Prăjeşte-le 20 de secunde, apoi adaugă creveţii. Mai găteşte-totul 1 minut, apoi adaugă toate ingredientele pentru sos, împreună cu câte 1/2 linguriţă sare şi piper negru.

Continuă să le găteşti timp de alte 3 minute la foc mare. Transferă totul într-o farfurie, presară frunzele de coriandru şi ceapa verde deasupra şi serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.