Creveti marinati la gratar

Printeaza

Creveti marinati la gratar din: creveti, lemongrass, ardei iute, ulei de masline, sos de peste, usturoi, ghimbir, chimion.

Ingrediente:Creveti_marinati_la_gratar

  • 600 g creveti jumbo
  • 4 tulpini de lemongrass, zdrobite

pentru marinata:

  • 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat marunt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 lingurite sos de peste sau de soia
  • 2 catei de usturoi, zdrobit
  • 2 lingurite de ghimbir
  • 1 lingurita de chimion macinat

 

Mod de preparare:

Amestecă într-un bol toate ingredientele pentru marinată şi adaugă creveţii.

Lasă-i 5 minute să se marineze. Infige creveţii pe beţe de frigărui (înmuiate în apă timp de 20 de minute) sau pe frigărui din metal.

Aşază-i în mijlocul grătarului pe pat de lemongrass şi frige-i 2-3 minute, întorcându-i o dată, până capătă o textură opacă şi culoare roz.

Inainte de a-i servi, îndepărtează tulpinile de lemongrass.

Creveti marinati la gratar

Creveti_marinati_la_gratar

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Creveti la gratar cu sos de unt

Creveti la gratar cu sos de unt din: creveti, usturoi, coriandru, ardei iute, zeama de limeta, limeta, unt. Ingrediente:  1 kg de creveti mari, nedecorticati Ingrediente sos de unt: 1 catel de usturoi 1 legatura de coriandru, tocat 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat zeama de la 1 limeta, plus sferturi pentru […]

 

Creveti picanti la gratar

Creveti picanti la gratar din: ardei iute, usturoi, pasta de rosii, fulgi de ardei iute, otet de vin rosu, boia de ardei, ulei de masline, creveti, lamaie. Ingrediente:  4 ardei iuti rosii 4 catei de usturoi, nedecojiti 3 linguri pasta de rosii 1 lingurita fulgi de ardei iute 3 linguri otet din vin rosu 2 […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.