Creveti in sos de smantana

Printeaza

Creveti in sos de smantana din: creveti, unt, amidon, lapte, smantana, lamaie, galbenusuri, usturoi, marar, sare, piper.

Ingrediente:Creveti_in_sos_de_smantana

  • 250 g creveti decorticati prefierti
  • 50 g unt
  • 1 lingura amidon
  • 200 ml lapte
  • 300 g smantana
  • 1 lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Topiţi într-o tigaie untul şi prăjiţi în acesta creveţii, la foc mic, circa 2-3 minute. Adăugaţi amidonul şi după 1 minut puneţi laptele, tumându-l câte puţin şi amestecând încontinuu. Adăugaţi căţelul de usturoi, întreg, şi zeama de la jumătate de lămâie.

Potriviţi de sare şi piper, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 5 minute. La final, luaţi tigaia de pe foc, adăugaţi smântână amestecată cu gălbenuşurile şi mararul tocat mărunt. Omogenizaţi bine şi serviţi preparatul cald, ornat cu feliuţe de lămâie si mărar.

Creveti in sos de smantana

Creveti_in_sos_de_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.