Creveti cu taitei si sos thai

Printeaza

Creveti cu taitei si sos thai din: ulei de floarea-soarelui, ceapa, usutroi, pasta de curry rosu thai, cartofi, ardei rosu, sare sau sos de peşte Thai, creveţi cruzi, tăiţei de orez Thai.

Creveti_cu_taitei_si_sos_thai

Ingrediente:

  • 2 linguriţe cu ulei de floarea-soarelui
  • 1 ceapă, curăţată şi feliată
  • 1 căţel de usturoi, curăţat şi zdrobit
  • 2 linguriţe cu pastă de curry roşu Thai
  • 2 cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în cuburi
  • 1 ardei roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în fâşii
  • 160 ml lapte de cocos
  • un vârf de cuţit de sare sau sos de peşte Thai
  • 200 g creveţi cruzi
  • 125 g tăiţei de orez Thai

Mod de preparare:

Incălzeşte uleiul într-o tigaie şi prăjeşte ceapa timp de câteva minute, până se înmoaie. Adaugă usturoiul, pasta de curry thailandeză, cartofii, piper şi 300 ml apă caldă.

Adaugă laptele de cocos şi sarea sau sos de peşte. Fierbe totul timp de 10 minute. Adaugă creveţii şi mai fierbe cel puţin 5 minute.

Intre timp, pune tăiţeii într-un castron, toarnă suficientă apă fierbinte pentru a-i acoperi şi lasă-i timp de 10-15 minute, să se înmoaie. Scurge-i şi serveşte-i cu creveţi.

Creveti cu taitei si sos thai

Creveti_cu_taitei_si_sos_thai

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O nebunie sunt crevetii astia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.