Creveti cu sos iute

Printeaza

Creveti cu sos iute din: creveti, sos de soia, arahide, dulceata, ceapa, usturoi, ghimbir, zahar, sare, ulei.

Ingrediente:

  • 1 kg creveţi decorticaţi
  • 3 linguri sos de soia
  • 100 g arahide măcinate
  • 5 linguri suc de lămâie
  • 1/2 linguriţă dulceaţă de ardei iute
  • 1 ceapă verde tocată
  • 5 căţei de usturoi pisaţi
  • 1 lingură ghimbir ras, pătrunjel
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Se pasează în blen-der arahidele cu sos de soia, suc de lămâie, zahăr, sare, dulceaţă de ardei iute şi ceapă verde.

Intr-o tigaie se călesc 2 minute usturoiul şi ghimbirul. Se adaugă pătrunjelul şi se înglobează în pasta de arahide.
Intr-o tigaie de tip wok se pune uleiul la încins, în care se prăjesc creveţii până capătă o culoare frumoasă, roz.

Se servesc creveţii calzi, cu sosul picant.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.