Creveţi cu sos de portocale

Printeaza

Creveţi cu sos de portocale din: creveti, maioneza, ketchup, hot sauce, portocala, salata verde.

Ingrediente:Creveti_cu_sos_de_portocale

  • 500 g creveti decorticati
  • 1 cana maioneza
  • 3 linguri ketchup
  • hot sauce
  • 1 portocala
  • frunze de salata verde

 

Mod de preparare:

Spălaţi creveţii în strecurătoare. Puneţi la fiert 2 1 apă cu puţină sare. Când clocoteşte, puneţi creveţii şi lăsaţi-i să fiarbă 2 min.

Scurgeţi-i imediat şi lăsaţi-i să se răcească. Spălaţi portocala şi radeţi coaja fâşii (fără partea albă); stoarceţi zeama.

Amestecaţi într-un bol maioneza, ketchupul, zeama de portocală, hot sauce-ul după gust şi creveţii. Adăugaţi sare şi puţină zeamă de lămâie, dacă portocala a fost prea dulce.

Puneţi frunze de salată în 6 castronaşe, acoperiţi cu amestec de creveţi, ornaţi cu coajă de portocală.

Lăsaţi 5 min în frigider, apoi serviţi imediat.

Creveţi cu sos de portocale

Creveti_cu_sos_de_portocale

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi faci si mie creveti din astia?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.