Creveţi cu şofran şi vin alb

Printeaza

O reteta de creveti cu sofran si vin alb din: cozi de creveti, unt, vin alb, sofran, frunze de civeta sau ceapa verde, sare si piper.

Ingrediente:Creveţi cu şofran şi vin alb

  • 500 g cozi de creveţi
  • 40 g unt
  • 1 pahar vin alb
  • 2 linguriţe şofran
  • 1/2 legătură civetă sau frunze de ceapă verde
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curata creveţii, crestează-i pe partea dorsală şi scoate-le filamentul negru, care ar da carnii un gust amar.

Căleşte creveţii circa 5 minute într-o tigaie neaderentă cu unt topit. Toarnă peste ei vinul alb şi adaugă şofranul. Fierbe totul până când se evaporă vinul, apoi potriveşte gustul de sare şi piper.

Serveşte creveţii fierbinţi, presăraţi cu civetă tocată (sau frunze de ceapă verde).

Varinate: Prepară o marinată din 3 linguri ulei de măsline extravirgin, 1 lămâie, 1 crenguţă de oregano proaspăt, 2 foi de dafin, 1 căţel de usturoi şi puţin ghimbir. Marinează în ea creve­ţii nedecorticaţi, scurge-i şi frige-i pe grătar, ungându-i cu zeama de la marinată. Dacă îi prăjeşti în tigaie, nu folosi marinată, deoarece lămâia le poate da un gust amar.

Creveţi cu şofran şi vin alb

Creveţi cu şofran şi vin alb

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.