Creveti cu lipie

Printeaza

Creveti cu lipie din: smantana, zeama de lamaie, menta, creveti, ulei, usturoi, ardei, boia, lipii, salate.

Ingrediente:Creveti cu lipie

  • 150 ml de smântână
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 pachet mic de mentă proaspătă, tocată mărunt
  • 300 g de creveţi mari cruzi, curăţaţi
  • 4 linguriţe de ulei
  • 3 căţei de usturoi mari, zdrobiţi
  • 1 ardei iute, tocat mărunt
  • 1 linguriţă de boia
  • 4 lipii mari
  • 3 ardei roşii, fără seminţe şi feliaţi subţire
  • 3 salate verzi mici, tocate

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 160°C. Amestecă smântână cu 1 lingură de zeamă de lămâie şi menta, asezonează, acoperă vasul şi lasă-l în frigider.

Amestecă creveţii cu 2 linguriţe de ulei, 1 lingura zeamă de lămâie, usturoiul, ardeiul iute şi boiaua, apoi asezonează. Acoperă-i şi lasă-i deoparte.

Infăşoară lipiile în folie de aluminiu şi lasă-le în cuptor să se încălzească.

Incinge o tigaie-grill pe foc mediu spre mare. Amestecă ardeii cu 2 linguriţe de ulei, asezonează-i şi frige-i în tigaia-grill până se rumenesc şi se înmoâie.

Transferă ardeii într-ufi vas termorezistent, acoperă-i cu folie de aluminiu şi pune-i în cuptor să rămână calzi.

Adaugă creveţii în tigaia-grill şi frige-i timp de 2-3 minute pe fiecare parte până devin roz, se pătrund şi se rumenesc uşor.

Serveşte-i cu lipiile calde, salata, ardeii şi amestecul de smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.