Creveţi cu legume pane

Printeaza

O reteta de creveti cu legume pane din: creveti, ulei de masline extravirgin, cimbru, patrunjel, usturoi, ardei iute, sare, piper alb, sparanghel, morcovi, ulei de floarea soarelui, faina alba, amidon, drojdie si sare.

Ingrediente:Creveţi cu legume pane

  • 16 creveţi medii-mari
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 legătură cimbru şi pătrunjel
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • sare şi piper alb

Pentru legumele pane:

  • 200 g sparanghel
  • 2 morcovi noi
  • ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
  • 100 g făină albă
  • 10 g amidon
  • 1 linguriţă drojdie uscată
  • apă carbogazoasă
  • sare

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt usturoiul împreună cu cimbrul, pătrunje­lul şi ardeiul iute. Pune tocătura într-un castron cu uleiul de măsline. Adaugă un praf de sare şi de piper alb zdrobit şi amestecă. Pune creveţii spălaţi şi uscaţi în marinata obţinută şi lasă-i circa o oră.

Curăţă morcovii, rupe vârfurile sparanghelului şi spală-le bine. Amestecă într-un castron din metal inoxi­dabil faina cu amidonul şi cu drojdia. Toarnă treptat apă carbogazoasă foarte rece, amestecând cu telul până când obţii un aluat lichid, fluid şi omogen (dacă vrei să-1 păstrezi mai mult timp, pune castronul într-un altul mai mare, plin cu gheaţă).

Scoate creveţii din marinată, scurge-i bine şi frige-i pe un grătar din fontă încins câte 2 minute pe fiecare parte, în aşa fel încât să nu se usuce în mijloc.

Trece legumele prin aluatul pregătit şi prăjeşte-le în baie de ulei de floarea-soarelui încins, scoate-le şi pune-le pe hârtie absorbantă să se scurgă şi presară-le cu sare după gust. Serveşte creveţii stropiţi cu puţină marinată strecurată şi cu legumele pane.

Creveţi cu legume pane

Creveţi cu legume pane

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.